шарлотка з лохиною

Шарлотка з лохиною на бісквітному тісті (авторський рецепт)

Ця легка і ніжна шарлотка стане чудовим доповненням до вашого чаювання. Повітряна текстура тіста, ніжний смак ванілі та приємна кислинка лохини створюють ідеальне поєднання смаків.

Шарлотка з лохиною

  • 4 яйця, ванільний цукор, 120 г цукру, 130 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 100-150 г лохини. Можна додати цедру апельсина або лимона за бажанням.

Збити білки з дрібкою солі до легких піків, потім додати цукор і збивати до міцних піків. Додати жовтки, потім поступово ввести цедру, збиваючи тісто. Борошно з розпушувачем додати до суміші, акуратно перемішати лопаткою до об’єднання всіх інгредієнтів, щоб отримати повітряну текстуру.

Ягоди лохини обкатати в крохмалі. Форму застелити пергаментом, влити тісто, зверху посипати лохиною. Випікати 30 хвилин при температурі 200°C. Залишити охолоджуватися після випікання. Легкий і ніжний десерт готовий до чаю!

Рецепт і фото Мар’яни Бородовської

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook