Кулінарні свята - чудова нагода дізнатися більше про смачні традиції інших країн, улюблені та незвичайні страви та урізноманітнити свій щоденний раціон. У лютому відзначаємо день "Нутелли", піци, плову, тортильї, швецького мигдалевого торта та французького пирога з вишнями!
А ви знаєте, де подають на Різдво страву з сушеної соленої риби? У якій країні на Святвечір їдять... поліно, а де кладуть на святковий стіл 12 сортів тістечок?
Кутя – найголовніша страва на столі, з якої заведено починати трапезу. Прочитайте це, щоб знати, чому прийнято їсти кутю напередодні Різдва.
Перед Святвечором на вулицях нашого села завжди пахне димком і свіжоспеченим хлібом. Бувало йдеш селом, минаєш одну, дві, десять хат, а запах не зникає. Господині печуть колачі: без них Святого Вечора не буде.
Є такий давній український звичай – готувати на Святвечір 12 пісних страв. Ми для вас зібрали традиційні рецепти, за якими готують у наших сім'ях з діда-прадіда.
Роздумуєте, що смачного і цікавого приготувати на Святвечір? Ось 10 рецептів страв, які можна зробити, окрім куті та узвару.
У моїй сім’ї на Святвечір головною стравою є кутя й узвар, а за ними – пампухи. Без них не буває ні Святвечора, ні Різдва! У кожній сім’ї – свій рецепт приготування. Мені дісталися рецепти пампухів від бабусі.
Український хліб – це більше, ніж їжа. Це символ нашої культури, традицій і зв’язку поколінь, який надихає.
Кулінарія — це не лише про їжу, це про традиції, культуру та історію. Кожна страва розповідає свою унікальну історію, яка може відкрити для нас цілий світ.
Підсолодіть собі 1 Вересня смачним десертом і привітайте зі святом своїх школярів. До вашої уваги п'ять універсальних рецептів тортів і тістечок, які сподобаються усім без винятку. А ще 35 ідей, як прикрасити торт на 1 Вересня.