Кулінарні свята - чудова нагода дізнатися більше про смачні традиції інших країн, улюблені та незвичайні страви та урізноманітнити свій щоденний раціон. У лютому відзначаємо день "Нутелли", піци, плову, тортильї, швецького мигдалевого торта та французького пирога з вишнями!
Вареники - це не просто національна українська страва, яка дійшла до нас незмінною із правіків. Вареники здавна були магічною і ритуальною стравою, готували їх на певні свята і події у житті сім'ї.
Різдво по-європейськи - це коли замість узвару – глінтвейн, а замість куті – морквяна каша з секретом. Дізнайтеся також про інші страви, які готують на Різдво за кордоном.
Кутя – найголовніша страва на столі, з якої заведено починати трапезу. Прочитайте це, щоб знати, чому прийнято їсти кутю напередодні Різдва.
Перед Святвечором на вулицях нашого села завжди пахне димком і свіжоспеченим хлібом. Бувало йдеш селом, минаєш одну, дві, десять хат, а запах не зникає. Господині печуть колачі: без них Святого Вечора не буде.
Є такий давній український звичай – готувати на Святвечір 12 пісних страв. Ми для вас зібрали традиційні рецепти, за якими готують у наших сім'ях з діда-прадіда.
Роздумуєте, що смачного і цікавого приготувати на Святвечір? Ось 10 рецептів страв, які можна зробити, окрім куті та узвару.
У моїй сім’ї на Святвечір головною стравою є кутя й узвар, а за ними – пампухи. Без них не буває ні Святвечора, ні Різдва! У кожній сім’ї – свій рецепт приготування. Мені дісталися рецепти пампухів від бабусі.
Є багато причин щодня їсти гарбуз. Він містить багато вітаміну А (стільки ж, як морква) і є чемпіоном серед овочів за вмістом заліза. Виводить з організму шлаки і токсини, покращує обмінні процеси, сприяє поліпшенню потенції. А ще гарбуз просто дуже смачний. Переконайтеся у цьому самі!