корзинки на газу

Рецепт пісочних корзинок, які готують у формі на газу

Пісочні корзинки (кошики, тарталетки) можна готувати не тільки у духовці, а й на газу у спеціальній формі. Це зручно, швидко і просто. А від нас - рецепт пісочних корзинок, які готують у формі на газу.
Такі ж металеві форми, як для смаження горішків на газу, є для корзинок (тарталеток). І вони дуже зручні! Для випікання пісочних кошиків не треба вмикати духовку: просто робиш кульки з тіста, кладеш у форму, притискаєш, кладеш на газову плиту. І вуаля, за кілька хвилин корзинки готові. Причому вони універсальні: в таких кошиках можна подавати і солоні закуски (різні салати та паштети), і робити десерт, наповнюючи кремом, фруктами, карамеллю абощо.
Одне слово, форма для кошиків – дуже корисна річ у господарстві. Якщо ще не маєте, можна задуматися про купівлю. Якщо є – нагадуємо, що її варто дістати з шафи і користуватися. А від нас – перевірений рецепт пісочних корзинок, які готують у формі на газу. Виходять ніжні, крихкі, просто тануть у роті!
Щоб корзинки не прилипали до поверхні форми, необхідно добре розігріти форму протягом 5-10 хвилин. Змастити поверхню маслом і злегка присипати борошном. 

Пісочні корзинки (рецепт для форми, в якій готують на газу)

  • 8 скл. борошна, 3 п. маргарину (по 250 г), 8 жовтків, 0,5 л сметани.
Можна робити пів порції, бо виходить дуже багато. Такі корзинки підходять і для солоної начинки (як тарталетки), і для солодкої. Рецепт Катерини Стецюк

Рецепт корзинок, що готують на газу, зі смальцем

  • 250 г маргарину 2 ст. ложки смальцю (жиру), 1,5 ч. ложки розпушувача, 500 г борошна.
Замішати тісто і покласти в холодильник на 1 годину. Тоді зробити кульки по 14 грамів, класти у форму і пекти. Рецепт Інни Бебех-Щелакової

Рецепт тарталеток на маслі

  • 2 яйця, 200 г масла, 0,5 скл. цукру, 600 г борошна, 0,5 ч. ложки соди (погасити оцтом або лимонним соком).

Тісто для корзинок з майонезом

  • 0,5 скл. цукру, 1 яйце, 100 г м’якого масла, 100 г маргарину (м’якого), 0,5 ст. ложки майонезу, 0,5 ч. ложки гашеної соди, 2 скл. борошна (450 г).
Змішати всі інгредієнти. Форму перед випіканням змастити олією чи маргарином. Тісто розподілити у форми, випікати на відкритому вогні. Акуратно вийміть готові кошики з форм.
Радимо також рецепти “Горішків”:
  • Горішки з вареним згущеним молоком. Рецепт, перевірений роками
  • Горішки зі згущенкою (смачне тісто на маслі і жовтках). Улюблені ласощі мого дитинства

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook