Перепелині яйця повинні періодично з’являтися в раціоні, тому що вони мають низку лікувальних властивостей. Про це розповів директор Центру нетрадиційної медицини та дієтології Рем Панасевич-Свірський.
Фахівець зазначив, що у складі продукту багато амінокислот, заліза, міді, фосфору, калію, а також вітамінів А, В, Е, які потрібні організму для правильної роботи.
Перепелині яйця можна використовувати для лікування різних захворювань, зокрема анемії, гіпертонії, зниження імунітету, і натомість яких можуть виникнути інші ускладнення. Продукт рекомендують вживати при розладах нервової системи, недокрів’ї, цукровому діабеті (по 6 яєць на тиждень).
Також медики стверджують, що продукт корисно ввести до раціону людей, які проживають у зонах, неблагополучних в екологічному відношенні й тим, хто зазнав радіоактивного опромінення, тому що яйця перепілок виводять радіонукліди з організму.
Крім цього, продукт покращує метаболізм, зміцнює імунітет, а завдяки високому вмісту фосфору є ще й добрим стимулятором потенції.
Дітям яйця дають у кількості 2-6 штук на день – залежно від віку, а дорослим – по 4-6 шт. щодня вранці натщесерце.