Торт “Білий лебідь”
- Форма – 20 (22) см.
- Маковий бісквіт: 4 яйця, 150 г цукру, 20 г сухого меленого маку, 120 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. Додати борошно з розпушувачем, вимішати лопаткою. Додати сухий мелений мак, легенько вимішати. Пекти при 180 °С до готовності (орієнтовно 40 хв). Як вистигне, розрізати на 2 частини.
- Світлий бісквіт: 3 яйця, 3 жовтки, 110 г цукру, 20 г олії, 80 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Яйця збити з цукром. Додати олію, збити. Додати борошно з розпушувачем, вимішати лопаткою. Пекти при 180 °С до готовності. Розрізати на 2 частини. Я використовувала одну частину бісквіта, оскільки пекла у меншій формі, і торт і так був достатньо високий. Або можна спекти свій улюблений класичний бісквіт.
- Безе: 3 білки, 180 г цукру, дрібка лимонної кислоти.
- Шоколад для змащування безе: 50 г білого шоколаду, 15 г олії.
Білки збити з цукром до піків, в кінці додати дрібку лимонної кислоти, ще хвилину збити. Розділити на дві частини. Сушити при 70 °С 2-2,5 год. Як вистигне, змастити добре білим шоколадом. Це важливо, інакше безе розмокне!
- Крем: 500 г сиру кисломолочного, 100 г сирого згущеного молока, 20 г пудри, 250 г масла.
Сир перебити блендером з ложкою білого згущеного молока. Масло збити з цукровою пудрою, додати згущене молоко, збити, додати за кілька етапів сир.
- Цукровий сироп для просочування бісквітних коржів: 1 ч. ложка цукру, 60 мл води.
Зібрати торт: маковий бісквіт, крем, безе, крем, білий бісквіт, крем, безе, крем, маковий бісквіт. Прикрасити за бажанням.
- Крем-чіз для декору торта: 300 г вершкового сиру, 150 г масла, 80-90 г цукрової пудри.
Рецепт “Солодко-Солено”, готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати:
- Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем
- Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне
Post Views: 57