бісквітний торт

Бісквітний торт зі сметанним суфле, полуничним конфі та сирним ганашем

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт сучасного бісквітного торта з полуничним конфі, суфле і незвичайним ганашем із сиром.

Бісквітний торт зі сметанним суфле і полуничним конфі

Класичний бісквіт

  • Форма 24 см.
  • 5 яєць, 90 г борошна, 35 г кукурудзяного крохмалю, 180 г цукру, дрібка солі, 1 п. ванільного цукру.
Білки гарно збити з дрібкою солі, по ложці додавати цукор, постійно збиваючи, ванільний цукор, збити. Збиваючи, по одному додавати жовтки. Просіяти та змішати борошно і крохмаль. Додати до яєчної суміші, легенько перемішати. Вилити у форму, випікати при 165-175 градусах +-40 хвилин.

Полуничне конфі

  • 400 г замороженої полуниці з цукром, 80 г води + 17 г желатину, 2 ст. ложки соку лимона.
Желатин замочити у холодній воді, прогріти полуницю, додати сік, желатин розігріти, додати до полуниці. Роз’ємне кільце застелити харчовою плівкою, вилити полуничне конфі і в морозилку хоча б на 2-3 години.

Сметанне суфле

  • 800 мл сметани гарно, 100 г цукрової пудри, 35 г желатину.
800 мл сметани гарно збити зі 100 г цукрової пудри.
35 г желатину залити холодною водою, щоб покрила желатин. Набряклий желатин розтопити, додати до сметани, збити.

Зібрати торт

Корж розрізати на 2, на низ покласти корж, сметанне суфле, конфі, сметанне суфле, корж. Поставити в холодильник на кілька годин (збираю у кондитерському кільці).

Сирний ганаш для покриття

  • 200 г масла, 200 г шоколаду, 180 г  сиру (кисломолочного), 50 г пудри цукрової.
Розтопити шоколад, додати м’яке масло, гарно збити, залишити для стабілізації. Знову гарно збити. Сир має бути кімнатної, температури, перебити блендером чи протерти крізь сито, додати до шоколаду. Гарно збити. Нанести на торт. Прикрасити за бажанням. Такий ганаш застигає гарно, але і гарно тримає форму, і м’якший, ніж просто ганаш на маслі з шоколадом.

Безе

  • 100 г білка, 200 г цукру.
100 г білка і 200 г цукру покласти в миску залізну і поставити на водяну баню (щоб миска не торкалась води), збивати міксером 7-10 хвилин. Зняти з водяної бані. Якщо потрібно – додати барвник, викласти в кондитерський мішок і викласти безе на пергамент, вставити дерев’яні шпажки, прикрашаю кондитерськими посипками. Сушу при температурі 70-80 градусів від 1 до 2,5 годин, залежить від розміру.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також інші рецепти бісквіта:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook