Шоколадний медовик з чорносливом

Пухкий, шоколадний, зі сметанним кремом та ароматним чорносливом - класика медової випічки. Цей торт не втрачає актуальності протягом десятиліть.

Шоколадний медовик з чорносливом

5 яєць, 5 ст. ложок меду, 270 г цукру, 300-350 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі. Для крему: 600 г сметани, 200 г цукру, 150 г чорносливу.

Борошно просіяти в миску з какао, розпушувачем і дрібкою солі. Яйця збити з цукром до отримання пишної світлої маси. Додати мед. Продовжуючи збивати, додати борошно і змішати до однорідності. Тісто має вийти, як на млинці.

Форму змастити вершковим маслом, викласти тісто. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-50 хв. Остиглий бісквіт розрізати на 3-4 коржі (можна й більше).

Для крему сметану збити з цукром. Промазати коржі кремом, розкладаючи на кожному порізаний чорнослив.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook