Пиріжки з капустою
- Інгредієнти для тіста: 250 г молока, 5 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, 500-600 г борошна, 1 шт. яйця (для змащування), 1 шт. цибулі (обсмажити), 50 г олії.
- Інгредієнти для начинки: 600-700 г свіжої або кислої капусти, 5 шт. яєць, зелень, 1 шт. цибулі, сіль, перець.
Приготування начинки
Нашаткувати капусту, відварити, злити воду через друшляк, остудити, добре віджати від рідини. Відварити яйця, потерти або порізати, змішати з капустою. Обсмажити цибулю на олії, додати до капусти разом із зеленню, сіллю та перцем, добре вимішати.
Приготування тіста
Підігріти молоко, додати дріжджі, цукор і половину борошна, розмішати, залишити підходити. Додати сіль, обсмажену та охолоджену цибулю, решту борошна, замісити тісто. Поставити у тепле місце на 30 хв, щоб піднялося.
Формування та випікання
Сформувати пиріжки, викласти на деко, змастити яйцем. Випікати 20 хв при 180°C до золотистого кольору.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Читайте також:
- Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
- Правильне тісто для піци – виходить тонка і хрустка
Post Views: 178