пиріжки

Пиріжки – топчик: з капустою, зеленню і вареним яйцем

Пиріжки не обов'язково повинні бути солодкими. Солоні пиріжки - смачні і ситні: один-два з'їв - і наївся!

Пиріжки з капустою

  • Інгредієнти для тіста: 250 г молока, 5 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, 500-600 г борошна, 1 шт. яйця (для змащування), 1 шт. цибулі (обсмажити), 50 г олії.
  • Інгредієнти для начинки: 600-700 г свіжої або кислої капусти, 5 шт. яєць, зелень, 1 шт. цибулі, сіль, перець.

Приготування начинки

Нашаткувати капусту, відварити, злити воду через друшляк, остудити, добре віджати від рідини. Відварити яйця, потерти або порізати, змішати з капустою. Обсмажити цибулю на олії, додати до капусти разом із зеленню, сіллю та перцем, добре вимішати.

Приготування тіста

Підігріти молоко, додати дріжджі, цукор і половину борошна, розмішати, залишити підходити. Додати сіль, обсмажену та охолоджену цибулю, решту борошна, замісити тісто. Поставити у тепле місце на 30 хв, щоб піднялося.

Формування та випікання

Сформувати пиріжки, викласти на деко, змастити яйцем. Випікати 20 хв при 180°C до золотистого кольору.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Читайте також:

  • Заварне тісто для вареників, пельменів і чебуреків. Еластичне, смачне, а в морозилці не тріскається!
  • Правильне тісто для піци – виходить тонка і хрустка

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook