сирник з яблуками

Святковий сирник з яблуками та корицею

Сирник смачний та ніжний з легкою ноткою кориці і прошарками яблук всередині. Хочеться ще і ще! Спечений у круглій формі, він нагадує торт.

Святковий сирник з яблуками та корицею

  • Кругла форма діаметром 26-28 см.
  • Тісто: 150 г масла або маргарину, 250-300 г борошна, 2 жовтки, 100 г цукру, 2 ст. ложки сметани, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
Борошно посікти з маслом, додати розпушувач, додати жовтки розтерті з цукром, сметану, ваніль. Замісити тісто. Розділити на дві частини: одну покласти в холодильник, а другу – в морозилку на 30 хв.
  • Сирна маса: 1 кг сиру, 200 г цукру, 100 г масла, 4 яйця, 3 великих яблука, 2-3 ч. ложки кориці, 2 ст. ложки крохмалю картопляного, 1 п. ванільного цукру.
Сир збити в блендері, додати м’яке масло, збити. Яйця збити з цукром у пишну піну, влити до сирної маси, вимішати. Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати пластинками і додати до сиру, всипати крохмаль, корицю, ваніль і добре вимішати.
Тісто з холодильника розкотити, викласти у підготовлену форму з пергаментом, зробити бортик. Зверху викласти сирну начинку, розрівняти, поверх начинки натерти тісто з морозилки. Випікати сирник при температурі 180 °С 40-50 хв. Виймати сирник з форми після того, як він повністю охолоне.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook