Сирник “Сльози ангела”
- Форма 25 см.
- Для основи: 1 скл. (250 мл) борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 80 г вершкового масла, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, дрібка солі.
- Для начинки: 500 г кисломолочного сиру, 0,5 скл. або за смаком цукру, 100 г сметани або вершків, ванільний цукор, цедра апельсина за бажанням, 1 ст. ложка манки (за потреби), 2 жовтки.
- Для безе: 2 білки, 2 ст. ложки цукрової пудри.
У просіяне борошно додати розпушувач, охолоджене вершкове масло, розтерти в крихти, додати яєчно-цукрову суміш, збиту міксером. Вимішати тісто і залишити на 30 хвилин.
Для начинки змішати всі інгредієнти (крім манки) у блендері. Її додати за потреби, якщо суміш вийшла дуже рідка.
Розкотити тісто, вилити начинку. Випікати 25 хв при 180 °С. Дістати сирник, викласти на нього збиті білки і випікати до золотистого кольору. У мене це забрало ще 10 хв при 170 °С.
Прикрасити за бажанням.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Світлана Чепурна
Радимо також інші перевірені рецепти сирника: