торт

Ніжний бісквітний торт з полуницею і маскарпоне

Бісквітний торт - один із найпростіших і найшвидших у приготуванні. А якщо його доповнити полуницею та маскарпоне, виходить дуже ніжний і вишуканий, наче у кав'ярні.

Ніжний бісквітний торт з полуницею

Шифоновий бісквіт

  • Форма 22 см.
  • 6 жовтків, дрібка солі, 6 білків, дрібка солі, 180 г (9 ст. ложок без верху) цукру, 20 г (4 ч. ложки) ванільного цукру, 180 г борошна, 60 г (мл) молока, 60 г (6 ст. ложок) олії.
До жовтків додати щіпку солі, збити. До білків додати щіпку солі, збити до піни на середній швидкості, в 3 етапи додати цукор, коли цукор розчинитися, збити до піків на максимальній швидкості. До білків додати збиті жовтки, розмішати круговими рухами знизу вгору. Поступово додати просіяне борошно, розмішуючи знизу вгору лопаткою. До молока додати олію, розмішати, туди додати 4-5 ложок тіста, розмішати (має бути консистенції сметани). Цю суміш влити в тісто та обережно розмішати знизу вгору.
За бажанням, якщо не впевнені, можна додати 1 ч. ложку (5 г) розпушувача. Якщо дотримуватися послідовності рецепта, добре збити білки, розмішувати акуратно, щоб збереглася повітряність тіста, то бісквіт чудово піднімається.
Вилити тісто у форму (дно і боки застелити пергаментом), розрівняти, в центр вставити шпажку і, не відриваючи від дна, намалювати спіраль за годинниковою стрілкою. Фому кілька разів стукнути об стіл (щоб вийшло повітря).
Випікати в розігрітій духовці до 170 40-45 хв. Вийняти бісквіт з форми, перевернути на решітку від духовки, залишити охолоджуватися. Рецепт Бісквіта Тетяни Петришиної

Рецепт крему з маскарпоне

  • 0,5 л вершків 33% (я використала сепараторну сметану і молоко 1:1), 500 г маскарпоне, 150 г цукрової пудри, ваніль.

Збити вершки до пишної піни, поступово всипаючи цукрову пудру, ваніль. Стежте, щоб не перебити, щоб не розшарувалося. Збити маскарпоне. Перемішати два інгредієнти і збити на малих обертах до об’єднання.

Охололий бісквіт розрізати на три коржі, просочити (вода+цукор). Викласти на корж шар крему, зробити бортики, посипати порізану полуницю (краще обирати тверденьку, щоб не пускала сік), зверху покрити кремом (викладала з кондитерської торбинки). Так повторити ще раз. Поставити на годину-дві у холодильник, обмотавши харчовою плівкою, щоб коржі не з’їхали.

Дістати, покрити кремом, викласти декор з крему, посипати посипкою для паски, прикрасити полуницею.

Крем для покриття

  • 500 г сиру (жирного кисломолочного пастоподібного), 200 г масла, 100-150 цукрової пудри, ваніль.
  • А також приблизно 600 г полуниці.

Сир ретельно перебити блендером. Масло збити добіла, ввести цукрову пудру, збити з сиром.

Полуницю для прикрашання торта покрила декор-гелем: тут рецепт декор-гелю. Встромила ягідку на зубочистку, вмочила в гель, встромила в хліб, щоб схопилося і підсохло (хліб замотала у пакет, щоб на нього не крапав солодкий гель). Потім ягідки разом і зубочистками встромила у торт, тому декор чудово зафіксувався. Завдяки декор-гелю ягідки красиво блищать, не обвітрюються, залишаються дуже апетитні навіть на наступний день.

Готувала і фотографувала Інна Семенюк

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook