Як прикрасити торт живими квітами. Секрети кондитера

Зараз модно прикрашати торти живими квітами, просто і вишукано. Як це правильно зробити, аби квіти не зів'яли, а торт залишився "їстівним", розповідає кондитер.

Аби торт мав довершений вигляд, а квіти були свіженькими, найкраще прикрашати в той день, коли будете їсти торт. Але можна декорувати торт і напередодні. Ми розпитали, як це правильно зробити, аби квіти не зів’яли, у кондитерки, яка пече торти на замовлення.

“Обріжте квіти, замочіть їх повністю у воді (якщо це троянди) хоча б на 3 години (я замочую на ніч) і поставте в холодильник, – радить кондитка. – Потім перед прикрашанням “запаяйте” кінці стебел, ізолюйте їх і прикрашайте.

Щоб “запаяти”, кінці стебел треба вмочити у розтоплене какао-масло або шоколад. Для того, щоб ізолювати стебла квітів, їх можна встромити в коктейльні трубочки (відрізаю шматочки по 2-3 см і всередину вставляю стебло). А потім квіти можна спокійно встромлювати у торт”.

Також щоб квіти довше залишалися свіжими, їх можна на ніч замочити не у воді, а у розчині “Крізал” – це консервант для зрізаних квітів, який допомагає їм довше залишатися свіжими. Далі кінці потрібно обробити флористичним клеєм або “запаяти”, як описано вище, та обов’язково заізолювати.

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook