кабачкова ікра

Найсмачніший рецепт кабачкової ікри: без стерилізації, без майонезу

Знаєте, що кажуть про цей рецепт кабачкової ікри? "Приготували, дуже смачно! Але мало. Наступного року зроблю три порції!" Ця кабачкова ікра направду дуже смачна!

Найсмачніший рецепт кабачкової ікри. Простий та смачний рецепт без майонезу. До речі, така кабачкова ікра смачніша, ніж в магазині.

Кабачкова ікра на зиму

  • 1,5 кг очищених кабачків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 5 зубців часнику, 125 мл рафінованої олії, 50 г цукру, 25 г солі, 150 г томатної пасти, 0,5 ч. ложки перцю чорного меленого, 25 мл 9% оцту. Вихід – 4-5 баночок по 0,5 л.
Помити й очистити овочі від шкірки. Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натерти крупно. Нагріти пательню, налити олію, викласти овочі і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи. Тим часом нарізати очищені кабачки дрібними кубиками.
У каструлю, в якій будете готувати ікру, викласти просмажені овочі та нарізані кабачки, додати цукор, сіль. Поставити на вогонь, помішуючи довести до кипіння і проварити 30 хвилин на середньому вогні. Далі додати перець і томатну пасту, помішуючи продовжувати варити ще 10 хвилин. Вкінці додаємо оцет, зняти з вогню і пробити блендером всю овочеву масу, до однорідності.
Стерилізувати баночки, я закриваю зазвичай у 0,5 л. Стерилізую 5 хвилин. Гарячу ікру розлити по баночках і закрутити. Накрити рушниками до повного охолодження.
Кабачкова ікра виходить дуже смачна, набагато смачніша, ніж в магазині. Закриваю за цим рецептом кабачкову ікру вже чотири роки. Не стерилізую – банки не здуваються і не вибухають.
Рецепт і фото Марини Хвиль

Відео приготування ряжанки можна подивитися тут:

Радимо також інші перевірені рецепти кабачкової ікри від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook