кекс "12 ложк"

Італійський кекс “12 ложок” – ну дуже смачний!

Кекс "12 ложок" - це той рецепт, який шукають усі господині: швидкий і простий у приготуванні і з тих продуктів, що є в кожному холодильнику.

Дуже смачний і швидкий в приготуванні кекс! Хто пік – усім подобається! Легко, швидко і з продуктів, які завжди є вдома – це саме те!!!

Італійський кекс “12 ложок”

  • Форма 22 см.
  • 3 яйця, 12 ст. ложок борошна (з чубком), 12 ст. ложок цукру (з чубком), 12 ст. ложок олії (рафінованої), 12 ст. ложок кефіру, 1 ч. ложка розпушувача, цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина), ванільний цукор (пакетик), дрібка солі, цукрова пудра для прикраси.
Яйце ретельно перемішати з цукром ваніллю і сіллю і збити міксером протягом 5-10 хв (маса має бути пишною і збільшитися у двічі- тричі). Влити кефір і олію додати цедру і сік лимона, знову перемішувати протягом 1 хв. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошноку, обережно перемішувати (має вийти рідке бісквітне тісто).
Форму змастити олією, силіконову не потрібно. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 35-40 хв. Готовий охолодити, вийняти з форми і посипати пудрою.
Рецепт Марії Зяї, пекла і фотографувала Віка Шуклін

Поради господинь

  • Із цього тіста можна пекти коржі для торта, перемащувати кремом зі згущеного молока з маслом або нутелою.
  • Можна пекти з різною цедрою, ваніліном. Найбільше сподобалось з лимонною цедрою.
  • У тісто можна додати вишні, родзинки, горіхи, викласти зверху половинки слив.
  • Можна пекти не з кефіром, а з молоком або кисляком.
  • Можна зробити у вигляді “Зебри”: у половину тіста додати какао і по черзі викладати по ложці білого і коричневого тіста у центр форми.

Радимо також інші перевірені рецепти кексів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook