Усі знають: шифоновий бісквіт – це смакота, у нього чудова консистенція. Але цей рецепт 2 в 1: можна пекти у вигляді бісквіту і робити торт або як кекс (без крему). Він ніжний, мега шоколадний, вологий.
Шоколадний шифоновий кекс і бісквіт
- 2 яйця, 1 скл. молока, 60 г масла розтопленого, 60 мл олії, 1 скл. цукру, 60 г какао, 180 г борошна, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложку соку лимона, оцту 6%.
Яйця трошки збити самі, а потім додати решту продуктів: 1 скл. молока, 60 г масла розтопленого, 60 мл олії – усе змішати. Окремо змішати всі сипучі інгредієнти: 1 скл. цукру, 60 г какао, 180 г борошна, 1 ч. ложка соди. Усе змішати разом. Вкінці додати 1 ст. ложку соку лимона або оцту 6%. Можна збити або замішати вінчиком. Випікати 20-25 хв при 200 ОС. Дуже смачний, ніжний, мега шоколадний, вологий.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати інші кекси за перевіреними рецептами від господинь:
- Неймовірний гарбузово-шоколадний кекс з ароматом апельсина
- Шоколадний кекс на варенні (швидкий рецепт)
Post Views: 20