Прості рецепти для смачної і ситної вечері

Такі рецепти доречні зараз як ніколи: прості, швидкі у приготуванні, недорогі, проте смачні і ситні. Усім смачного!

Пиріг «Особливий»

Півкілограма квашеної капусти відварюємо та тушкуємо на олії. За тим кладемо на друшляк рушничок і викидаємо туди протушену капусту, щоб стік зайвий жир.

Тим часом готуємо тісто. У міксер кладемо 5 яєць, по 200 г сметани та майонезу, пів чайної ложечки соди, погашеної оцтом, та 5 столових ложок з вершечком борошна. Усе збиваємо до пухкої маси.

На бляшку застеляємо пергамент та вливаємо більшу частину тіста. Зверху рівномірним шаром розподіляємо підготовлену капусту (можна додати підсмажені з цибулькою гриби, якщо є, а можна і без них). Зверху заливаємо тісто, що залишилося.
Нагріваємо духовку хвилин 5-7. Кладемо туди пиріг і тримаємо на великому вогні 10 хвилин. Перемикаємо на малий вогонь та залишаємо у духовці на хвилин 40.

Начинку до цього пирога можна обрати й іншу. Наприклад, яйця, тушковані та перемелені легені, сир, каша зі шкварками. Що кому до вподоби. Пиріг все одно буде смачним.

Форшмак

Обробляємо до філе 2 мариновані оселедці, додаємо 1 склянку волоських горіхів, 1 велику цибулину, 1 велике соковите, кислувате яблуко і 1 скибочку білого хліба, просмаженого на олії. Все пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо до отриманої маси 200 г м’якого масла. Перемішуємо. Кладемо на деякий час у холодильник.

Форшмак використовуємо для приготування бутербродів. Добрий він на чорному та білому хлібі. Доречний на святковому столі та буденному.

Скумбрія золотиста

4 морожені скумбрії розморозити їх та лише почистити від нутрощів. Підготувати сироп: до 1 літра води додати 5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. сухого чорного чаю, 2 жменьки сухого цибулиння. Усе розмішати та прокип’ятити 2-3 хвилинки. Остудити.
У посудину поскладати рибку одну біля одної та залити маринадом, щоб покрив скумбрію повністю. У процесі маринування рибу перевертати. Бажано витримати так до трьох діб. Але, якщо дуже хочеться, можна куштувати і скоріше (хто б то стільки терпів).
Мариновану скумбрію витягнути, обтерти серветкою та намастити оливковою олією.

Картопляники

3 кг картоплі відварити у мундирах, остудити, лушпиння зняти, перекрутили через м’ясорубку. На стільницю висипати приблизно 1 склянку борошна, вбити 2-3 яйця, посолити, поперчити і швидко перемішати з картоплею. Швидко, бо інакше вийде не пухке тісто, а маса, подібна до клею. На стільниці так само швидко тісто розрівняти і склянкою витиснути кільця.
За начинку може бути риба, гриби, смажена цибуля, м’ясний фарш. Виробити пиріжки. Смажити картопляники на олії. Зверху полити олійкою з розчавленим часничком.

Скумбрія у фользі

Дуже проста страва, швидко готується. Виходить смачною навіть у початківців. До того ж не надто калорійна – талія не постраждає. 2-3 морожені скумбрії розморозьте, помийте та випатрайте. Натріть всередині сіллю, перцем та коріандром. Залишіть у холодильнику на 2-3 години. Опісля змастіть оливковою або іншою олією. Запікайте у фользі в духовці протягом 15-20 хвилин. При подачі на стіл у черевце можна покласти кільця лимона, свіжу петрушку.

Записала Галина Юрса

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook