скумбрія

Як смачно запекти скумбрію

Як запекти скумбрію

Беремо одну скумбрія, миємо чистимо і ще раз миємо. Залишаємо у воді на пів години. Далі натираємо сіллю, перцем, паприки трошки, пастоподібної гірчиці і залишаємо ще на пів години. Далі викладаємо на фольгу, змащену вершковим маслом. Всередину кладемо обсмажену на вершковому маслі 1 невелику цибулину (хто любить, то можна так само і з морквою, або те і те). Зверху збризкуємо лимонним соком, кладемо ще шматочки масла по всій довжині (3-4 кубики), закриваємо фольгу і при 180° печемо 45 хв. Щоб риба стала золотавого кольору відкриваємо фольгу і печемо ще 10 хв.

Порада господині. Перед запіканням скумбрію можна порізати і між шматочками покласти лимон. А коли готову розрізати, навіть дуже гострим ножем, вона вже не тримає гарно форми, на жаль.

Рецепт і фото Оксани Копиняк

Радимо також прочитати інші перевірені рецепти зі скумбрії:

  • Якщо четвер, то риба. Якщо риба, то скумбрія. 7 рецептів
  • Вишукана закуска на святковий стіл зі скумбрії

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook