"Спартак" з карамельним кремом

Торт “Спартак” з карамельним кремом – тепер печу тільки такий!

"Спартак" - це класика. У моїй сім'ї жодне велике свято не обходиться без цього торта. А відколи спробувала карамельний крем, печу "Спартак" тільки з ним!

Торт “Спартак” з карамельним кремом

  • Коржі 24 см.
  • Коржі: 400 г борошна, 100 г масла, 180 г цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки з чубком меду, 4 ст. ложки какао, 1,5 ч. ложки соди.
  • Крем: 1 б. 0,5 л вареного згущеного молока карамелізованого (у скляній банці, з ведмедиком) (можна будь-якого вареного), 200 мл молока, 250 г масла, 4 ст. ложки борошна, 2 яйця.

Для коржів у каструльку покласти масло, цукор, 2 яйця, мед та поставити її на маленький вогонь на 6-7 хв, постійно помішувати. Додати соду і проварити ще 5-6 хв, постійно помішуючи. Зняти з вогню і порціями в гарячу масу додати борошно і какао, добре розміщуючи. Спочатку лопаткою, потім перекласти на стіл і вимішувати руками. Тісто має бути, як пластилін. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 1 год. Розкочувати 7-8 однакових коржів діаметром 24 см завтовшки приблизно 2 мм. Випікати 5-6 хв при 180 градусах.

Порада господині. Коржі виймаю з духовки м’які, пробую сірником чи готові. Коли схолонуть, робляться твердіші. Якщо у вас сухі, то ви трохи перетримали. Як змастити кремом, то вони відійдуть.

Для крему у каструльці з’єднати яйця з борошном, перемішати. Влити молоко, перемішати. Додати згущене молоко, перемішати і поставити на вогонь. Ввесь час мішаючи, варити до загустіння. Накрити плівкою впритул до крему і охолодити. М’яке масло збити до пишності. Частинами додавати крем до масла, продовжуючи збивати.
Коржі змастити кремом. Прикрасити за бажанням. Залишити на ніч для просочування. Полити помадкою.

Помадка (дуже красиво блищить і гарно застигає)

  • 120 г масла, 2 ст. ложки з чубком какао, 4 ст. ложки молока, 1 ч. ложка з чубком желатину.
Желатин залити 4 ст. ложками води, щоб набряк. Решту інгредієнтів покласти в каструлю і проварити близько двох хвилин. Зняти шоколадну масу з вогню, додати желатин, розігрітий короткими імпульсами в мікрохвильовці. Добре вимішати. Охолодити, але щоб не загусло. Як почне гуснути, вилити на торт і розрівняти.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook