Баклажани по-корейськи
3 кг баклажанів, по 300 г перцю і моркви, по 3 великі цибулини і головки часнику, 1 гострий перець, по 1 скл. олії та оцту (9%), 3 ч. ложки з чубком солі.
- Баклажани проварити 5–10 хв, дати стекти воді і добре остудити. Бажано їх не переварювати.
- Моркву натерти на тертці для корейської моркви або порізати тонкими брусочками. Перець, цибулю нарізати невеликими смужками.
- Остиглі баклажани нарізати великими шматочками. Часник подрібнити. Змішати всі порізані овочі, додати до них олію, оцет, сіль і цукор. Добре перемішати, перекласти в контейнер і залишити для маринування в холодильнику на ніч. Зберігати теж в холодильнику. При подачі додати зелень.
- Щоб закрити салат на зиму, розкласти його у банки і стерилізувати: 0,5 л – 20–30 хв, 1 л – 40 хв. Кількість гострого перцю і часнику можна змінювати. З цієї кількості продуктів виходить 6–6,5 л салату.