“Сирник на зимно” із сиркової маси – сама ніжність!

"Сирник на зимно" готується без випікання, із сиркової маси, але для основи потрібен шоколадний бісквіт. Виходить дуже ніжний!
Мій “Сирник на зимно” у вигляді шахівниці. За основу сирника можна використати будь-який бісквіт з какао та сиркову масу.

“Сирник на зимно” із сиркової маси

  • Сирна маса: одне кілограмове відерце польського сиру для сирника (у мене була ванільна сиркова маса вже підсолоджена виробником), 25 г желатину, 0,5 скл. кип’яченої води, 200 г вершків 30%, 0,5 скл. цукрової пудри.
Желатин залити кип’яченою водою і дати набрякнути. Поки він набрякає, нагріти воду, щоб в ній поставити набряклий желатин, доки він розтане.
Збити охолоджені вершки. Як почнуть збільшуватись в об’ємі, всипати цукрову пудру і збити до стійкості: коли перевертаю миску, вони не стікають і тримають форму.
Влити у сиркову масу тонкою цівкою розтоплений желатин, не перестаючи збивати сир, вкінці додати збиті вершки. Скоренько збити до однорідності і потім збирати сирник. Фото сиркової маси, яку використовували для приготування цього сирника:
сиркова маса

Як зібрати сирник у вигляді шахівниці

Розрізати навпіл корж.Нижню частину коржа порізати на 5 кіл різного діаметру, об утворилися кільця однакової товщини.
Верхню частину покласти зрізом на тарілку, зафіксувати роз’ємним кільцем і викласти перший шар маси. На нього – вирізані кільця другої частини коржа (кільце – вільний простір – кільце – вільний простір), заповнити пустоти сирною масою. Викладаю кільця, що залишилися, знову заповнити пустоти сирною масою. Зверху викласти залишки сирної маси, щоб повністю покрила верх сирника. Поставити у холодильник на кілька годин.
Зняти з сирника роз’ємне кільце, попередньо прогрівши його гарячим феном, і нанести малюнок за допомогою какао.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти сирників без випікання:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook