пляцок

Пляцок “Кольоровий” з сирним кремом

У цьому пляцку цікаві кольорові коржі. Якщо хочете яскравіших кольорів, можна додати трішки харчового барвника. Або спекти білий і коричневий корж.

Пляцок “Кольоровий” з сирним кремом

  • Для коржів: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. (250 мл) борошна, вишневий кисіль, 2 ст. ложки какао.
  • Для яблучної маси: 1 к яблук, 1 ч. ложка масла, 4 ст. ложки цукру, 2 пач. червоного желе.
  • Для сирного крему: 1 кг сиру, 1, 5 скл. цукру, ванільний цукор, 100 г масла, 0,5 скл. молока, 2 жовтки, 1 яйце, 4 ч. ложки крохмалю, ванільний пудинг.
Білки збити з дрібкою солі до піни, поступово додаючи цукор, збити до стійкої маси. По одному ввести жовтки. Просіяти борошно, акуратно перемішати лопаткою. Тісто поділити на дві рівні половини. В одну додати кисіль, у другу – какао. Спекти два коржі на пергаменті при температурі 160 ОС до готовності. Коли коржі охолонуть, в кожному вирізати склянкою 12 дірок.
Сирний крем: усе змолоти і заварити до загустіння.
Яблучна маса: потерті яблука стушкувати на маслі, додавши цукор, всипати сухе желе, перемішати.
Викласти шоколадний корж і вставити в отвори диски вишневого коржа, на нього крем, далі вишневий корж (з коричневими вставками). Зверху викласти яблучну масу. Після охолодження можна полити помадкою.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook