закуска зі скумбрії

Вишукана закуска на святковий стіл зі скумбрії

Закуска зі скумбрії, приготовлена таким способом, має досить ефектний вигляд на святковому столі. При нарізанні не розпадається і добре тримає форму!

Закуска зі скумбрії

  • Форма, як для кексу: 35Х11 см (висота бортиків 7,5 см).
  • 2 великі свіжоморожені скумбрії, 1 велика цибулина або 2 малі, 100 г чорносливу (якщо не любите – не додавайте), 2 морквини, сіль, перець, 1 ст .ложка желатину.
  • Для заливки: 250 мл молока, 2 яйця, 1 ст. ложка приправи до риби, сіль, перець.
Зробити філе зі скумбрії. Рибу добре вимити, відрізати голову, хвіст, плавники. Гострим ножем зробити надріз уздовж хребта і видалити його. Вийняти всі великі кісточки. Має бути 4 філе зі шкіркою. Цибулю порізати дрібними кубиками, одну морквину потерти, а одну – порізати кружечками. Форму змастити маслом і вистелити пергаментом.

Як сформувати закуску зі скумбрії

На дно форми викладати шарами:
  1. Морква, порізана кружечками (класти кружечки трохи хльост-навхльост один на один, щоб імітувало луску риби), посолити.
  2. Два філе риби (одну половинку класти шкіркою вниз з одного краю форми, другу половинку філе – шкіркою доверху з другого краю форми, вузькою частиною досередини). Рибу рівномірно посипати 1 ч. ложкою желатину, сіллю, перцем.
  3. Половина цибулі, половина тертої моркви, сіль і перець, посипати зеленню (у мене кріп). Сюди ж покласти чорнослив, якщо його додаєте.
  4. Два філе скумбрії (викладати так само, як попередній шар філе), присипати рештою желатину, сіль, перець.
  5. Цибуля і терта морква.
Приготувати заливку: яйця збити, додати приправу до риби, сіль, перець, влити молоко і розмішати. Рівномірно залити рибу, заливка має повністю покривати рибу. Якщо заливки мало, то треба доробити: 1 яйце збити зі 100 мл молока, посолити, поперчити і долити у форму.
Поставити у розігріту духовку та випікати при 180°С 1 годину. Після випікання охолодити рибу при кімнатній температурі і поставити форму зі скумбрією на ніч у холодильник.
Коли закуска добре застигне, до форми прикласти дощечку або тарілку, яка підходить за розміром, обережно перевернути догори дном, зняти форму і легенько відділити пергамент. Нарізати порційними шматочками завтовшки 2-2,5 см.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти закусок зі скумбрії:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook