Шоколадно-кавовий торт зі сметанним кремом. Це швидко, просто, дешево та смачно. Рецепт для тих, хто любить каву та шоколад.
Шоколадно-кавовий торт “Кавова піна”
Шоколадний шифоновий бісквіт
- Форма 20 см.
- 250 г борошна, 280 г цукру, 50 г какао, 4 г соди, 6 г розпушувача, дрібка солі, 240 г яєць (4 шт. С0), 300 г молока, 70 г олії.
Сухі інгредієнти змішати, яйця збити сіллю та цукром, додати олію, тепле молоко, перемішати, додати суху суміш. Випікати при 150 г до сухої шпажки (1 год 20 хв у мене приблизно пеклось), замотати в плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Крем “Кавова піна”
- Кавова піна: 2 ч. ложки розчинної кави, 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки води – перемішати і збити міксером на густу піну.
- Сметанний крем: 400 г сметани 20%, 0,5 скл. цукру (або більше) – збити недовго, 5 хв.
Бісквіт я розрізали на три коржі, на кожен корж поклала по 2 ст. ложки сметанного крему і дала просочитися 15 хв. Далі в кільці збирала тортик: корж, крем, піна, корж, крем, піна. Поставити торт в холодильник на ніч на просочування.
Рецепт і фото Шуклін Вікторії
Радимо також інші рецепти тортів з кавовим ароматом:
- Мусовий торт “Кава з шоколадом”
- Кавовий торт: шоколадний торт з ароматом кави