кавовий торт

Кавовий торт: шоколадний торт з ароматом кави

Якщо ви теж не уявляєте свого життя без кави або любите хоч іноді побалувати себе горнятком запашного напою - приготуйте кавовий торт. У ньому коржі і крем з ароматом кави. Рецепт перевірений, від господині.

Цей десерт присвячується усім кавоманам і любителям кави. Якщо ви теж не уявляєте свого життя без кави або любите хоч іноді побалувати себе горнятком запашного напою – приготуйте кавовий торт. У ньому шоколадні коржі з додаванням кави та ароматний кавовий крем. Рецепт торта перевірений, від господині, тому сміливо його рекомендуємо!

Шоколадний торт з ароматом кави

Кавовий бісквіт

  • Форма 22 см.
  • Бісквіт: 6 яєць, 180 г цукру 180 г борошна, 12 г розпушувача, 60 мл олії, 30 мл кип’ятку, 5 г розчинної кави (2 ч. ложки), 35 г какао.
Яйця розділити на білки і жовтки, білки збити на круту піну з дрібкою солі та половиною цукру. Жовтки збити з рештою цукру, додати розчинену у кип’ятку каву та олію, сухі інгредієнти з’єднати та половину додати до жовтків. Вимішати, додати половину білків, вимішати, решту сухих, решту білків – усе гарно вимішати. Випікати при температурі 180 градусів 40-45 хв до сухої шпажки. Дно форми застелити пергаментом. Охолоджений бісквіт розрізати на 3 коржі.

Кавовий крем

  • Крем: 1 п. польського пудингу (будун) шоколадного, 0,5 л молока, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка розчинної кави, 250 г масла, 1 скл. різаних підсушених волоських горіхів.
Зварити будун (пудинг) так, як вказано на упаковці (якщо нема – можна приготувати звичайний заварний крем і додати какао). У гарячий пудинг додати суху каву, охолодити. М’яке масло збити і по ложці додавати пудинг. Перемастити коржі кремом і посипати горіхами. Прикрасити на свій смак та поставити на ніч в холодильник. А далі насолоджуємося тортиком за чашечкою улюбленої кави.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати інші десерти з ароматом кави:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook