Торт “Фереро Роше”
- Форма 26 см. Тісто: 6 жовтків, 70 г цукру, 300 г вареного згущеного молока, 150 г сметани, 190 г борошна, 35 г какао, 1,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка оцту.
- Безе: 4 білки, 200 г цукру, 15 г какао, 100 г арахісу.
- Крем: 400 г масла, 400 г вареного згущеного молока, 20 г какао.
- Сироп для просочування: 1 ч. ложка кави, 1 ч. ложка горілки, 1 ч. ложка цукру, 70 мл води.
Для тіста збити жовтки з цукром, додати згущене молоко, сметану, соду, погашену оцтом, вкінці борошно і какао. Спечений охолоджений корж розрізати надвоє.
Для безе збити білки з цукром до розчинення цукру. Вкінці легенько з допомогою лопатки додати какао і арахіс. Розділити на 2 частини, викласти на пергамент.
Висушувала в газовій духовці при мінімальній температурі (100 ОС) близько 3 годин.
Для крему збити масло і згущене молоко кімнатної температури. Вкінці додати какао.
Зверху для торта використала ганаш і смажений арахіс.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 90