Пікантні мариновані сливи. Закуска – люкс!

Минулого року закрила два відра маринованих слив - не залишилося жодної баночки! Вони виходять бомбезні: пряні, кислувато-солодкі. Такі на застіллі ідуть на ура. А потім всі просять рецепт! Тож ділюся і з вами.

Пікантні мариновані сливи

1 відро слив (сині щільні, сорт венгерки, угорки, чорнослив – його по-різному називають), 1 п. лаврового листя, 0,5 п. гвоздики, 0,5 п. чорного перцю горошком, 800 г оцту, 2,5 кг цукру.

Усі спеції перемішати зі сливами. 800 г оцту з 2,5 кг цукру закип’ятити, залити сливи, накрити кришкою, залишити на добу. Так робити 9 днів: зливати сік, кип’ятити і знову ним заливати сливи. На 10 день дістати сливи, розкласти їх у стерильні банки, залити киплячим соком, закрутити.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook