Новий вдалий рецепт паски: волога, волокниста, смачна!

До вашої уваги новий вдалий перевірений рецепт паски. Якщо ви любите вологу волокнисту паску - вам сподобається!

Перед Великоднем захотілося випробувати новий рецепт паски. І він видався дуже вдалим, тому рекомендую. Паска виходить волога, волокниста, смачна!

Новий рецепт паски

  • На три паски діаметром 12 см: 100 мл теплого молока, 25 г свіжих дріжджів, 200 г цукру, 3 жовтки, 200 г сметани (від 20%), 400 г борошна (+ 170 г для замісу), 80 г масла, 0,5 ч. ложки солі, ваніль, цедра 1 апельсина, 2 ст. ложка міцного алкоголю, 1/4 ч. ложки куркуми (за бажанням), 60 г цукатів + 80 г родзинок + сік з 1/2 апельсина.

Як приготувати опару для паски

Для опари тепле молоко + 1 ст. ложка цукру (із загальної кількості) + дріжджі + 3 ст. ложки борошна – розмішати, накрити рушничком і відставити в тепле місце.

Як замісити тісто на паску

  1. До жовтків додати решту цукру, 1 ч. ложку ванільного цукру, сіль і збити 4-5 хв до пишності (сюди за бажанням для кольору можна додати 1/4 ч. ложку куркуми). Додати сметану і натерти цедру апельсина, перемішати ще кілька хвилин. Додати алкоголь (паска буде довше залишатись свіжою).
  2. Опару додати до яєчної суміші, перемішати (за допомогою насадок-спіральок дуже зручно). Поступово додати ложками борошна і замісити в’язке липке рідкувате тісто (на цьому етапі воно повинне таке бути; піде +/-400 г борошна).
  3. Накрити плівкою і залишити в теплому місці для збільшення в 2-3 рази (якщо нема теплого місця, можна включити духовку на 100 градусів, але тісто ставити при відкритих дверцятах, або прогріти духовку, вимкнути і туди поставити тісто). На це піде приблизно 1-1,5 год.
  4. Змішати родзинки і цукати, додати сік половини апельсина.
  5. Коли тісто підійде, обім’яти його лопаткою. Робочу поверхню добре присипати борошном, викласти тісто, зверху ще добре притрусити борошна і замісити тісто (я це роблю рухами, наче скручую тісто в ролик і розтягую).
  6. Тісто м’яке і приємне, злегка липке спочатку, але потім ми вмішуємо в нього частинами масло (наступний кусочок додавати лише тоді, коли вмішається попередній) – і воно поступово стає еластичне (завдяки цьому паска буде волокниста).
  7. Підгорнути тісто в колобок і покласти у змащену посудину. Тісто накрити, поставити в тепле місце, щоб підійшло і збільшилось в 2 рази.
  8. Опісля дістати, розтягнути його в прямокутник, покласти родзинки з цукатами, загорнути і вмішати начинку в тісто.

Як формувати паски

Тісто розділити на 3 частини (у мене три форми). Зробити кульки так, щоб родзинки чи цукати були всередині, тоді вершечок не трісне. Покласти у форму, заповнюючи її до половини; накрити і знову в тепле місце, щоб паска піднялася майже до верху форми. Перед випіканням можна змастити верх яйцем + молоко (а можна і не змащувати, якщо буде глазур). Випікати при 180 градусах до 40 хв, перевірити шпажкою. Паска справді дуже запашна, волога і волокниста!
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook