Дріжджове тісто для пухких рогаликів

У моїй сім'ї всі люблять рогалики. Печу за різними рецептами - пісочні, на пиві, на смальці. Але дуже мені подобаються пишні - із дріжджового тіста.

Дріжджове тісто для пухких рогаликів

200 г маргарину, 100 г смальцю (або масла), 50 г дріжджів (або 16 г сухих), 2-3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 200 г сметани (або йогурту), борошно.

200 г маргарину, 100 г смальцю (або масла), 3 скл. борошна – все добре перетерти в крихту. 50 г дріжджів (або 16 г сухих), 2-3 ст. ложки цукру – змішати і чекати повного розчинення. Далі в борошно з жиром додати 0,5 ч. ложки солі, 200 г сметани (або йогурту), дріжджі і замісити тісто. За потреби додати трішки борошна, але тісто не забивати! Поставити у тепло на 3 год. Розкотити тісто колом (трішки товстіше, ніж на вареники), порізати на сегменти, викласти улюблену начинку, скрутити від більшого до меншого. Сформувати рогалики, дати підрости, пекти 180 ОС до рум’яності. Щедро посипати цукровою пудрою.
Рецепт Інни Фінько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook