Булочки “Покращені” зі старого збірника рецептів

Ці булочки смачні навіть без начинки. У них особливе дріжджове тісто, яке росте у холодильнику. Цікаве і формування. Спробуйте приготувати, рецепт того вартий!

Не дивуйтеся цій дещо кострубатій назві – булочки “Покращені”. Цей рецепт зі старого збірника, а тоді ще не вигадували милозвучних і романтичних назв для страв. Проте смак цих булочок пречудовий! Рецепт однозначно вартий того, щоб бути приготованим!

Булочки “Покращені”

  • 125 мл молока, 130 г цукру, 3 яйця, 25 г дріжджів свіжих, 1/3 ч. ложки солі, 60 г масла вершкового в заміс тіста, а також 60 г масла вершкового на змащування розкоченого тіста, 500-550 г борошна.
  • Для масляної крихти: 20 г борошна, 20 г цукру, 10 г масла.
Готувати тісто не на опарі і з вечора. У тепле молоко покришити свіжі дріжджі, додати сіль, цукор, яйця все перемішати, поки розтануть дріжджі. Потім в цю суміш додати просіяне борошно (половину) і трохи вимішати. Додати м’яке масло і решту борошна, вимішати до однорідності. Тісто виходить м’якеньке і не липне до рук.
Накрити мисочку харчовою плівкою і дати так постояти приблизно 40-60 хв на кухонному столі. Потім поставити цю мисочку з тістом до холодильника (увага: тісто майже не підійшло, бо там дуже багато цукру і масло) і залишити до ранку.
Зранку (через 8 годин від початку замішування тіста) дістати з холодильника тісто, воно там підійшло ще трошечки. Поставити його в тепле місце і через дві години тісто підніметься.
Приготувати напівфабрикат булочок. З цієї кількості тіста зробити 10 рівних частин, дати їм знову підійти, прикривши серветкою (підходять залежно від температури на кухні).

Формування булочок

Коли підростуть заготовки, взяти масло кімнатної температури, розкочувати тісто овальної форми, покласти одну частину масла і розмастити по шматочку. Потім скрутити рулетик і зробити надрізи зліва і справа. Виходить схоже на ялинку. Якщо розрізи зробити з одного боку і викласти як місяць, то вийдуть схожі на гребінці.
За ГОСТом булочка “Покращена” має вигляд ялинки. І в розрізі з боків має бути видно шари, перемащені маслом. На розломі булки також мають бути шари, як закручений рулетик. Для того щоб все вийшло ідеально, масло потрібно майже розтопити. Я цього не робила, то видно, але слабенько.
Викласти булочки на деко, щоб був запас, куди вирости і поставити, щоб гарно підійшли.
Поки підходять булочки, зробити масляну крихту: борошно, цукор і масло перетерти разом у крихту. Коли підійшли булочки, змастити жовтком з яйця і можна додати молока до жовтка. Змащенні булочки посипати масляною крихтою і поставити у духовку на 20-25х в при температурі 190 °С.
Готові булочки викласти, щоб вистигли, головне втерпіти не з’їсти, поки лише з печі. У мене таке вдається дуже рідко.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти сінабонів:
  • Пиріжки-завиванці “Сінабони” з горіхами і кокосом
  • Синабони: ідеальний рецепт булочок, за яким хочеться готувати знову і знову

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook