Кухня Рецепти

Легендарні світязькі пончики. З 1 л води виходить 24 великих і дуууже смачних пончики!

Відпочинок на Світязі завжди асоціюється зі смаком місцевих пончиків. До чого ж вони смачні! З чорницями, вишнями, згущенкою! М-м-м… А секрет у тому, що тісто замішують просто на воді!

20.07.2020 12:59

Світязькі пончики

1 л кип’яченої теплої води, 12 ст. ложок перекип’яченої олії, 100 г дріжджів, 1 неповна чайна ложка солі, 200 г цукру, 2 ст. ложки горілки. Начинка: чорниці, вишні, варене згущене молоко тощо.

Дріжджі розвести в теплій підсолодженій воді. Борошно обов’язково просіяти. Одразу замісити все, місити 10 хв. Нехай підходить 40 хв. Зробити заготовки-кульки на дошку і знову нехай підходять. Зліпити круглі пончики. Якщо начинка – ягоди, то на дно пончика- цукор, і посипати ще зверху манкою. Нехай трошки підростуть і смажити з одного боку 5-6 хв на середньому вогні. Готові посипати пудрою.

Рецепт і фото Інни Пілюк

Читайте також: