світязькі пончики

Легендарні світязькі пончики готують на воді

Відпочинок на Світязі завжди асоціюється зі смаком місцевих пончиків. До чого ж вони смачні! З чорницями, вишнями, згущенкою! М-м-м... А секрет у тому, що тісто замішують просто на воді!

Мабуть, усі знають про неймовірно смачні світязькі пончики. Вони вже стали візитівкою відпочинку на Шацьких озерах. Якщо ви їх куштували, то точно знаєте, які вони смачні. Якщо ні – обов’язково поласуйте. До речі, світязькі пончики можна приготувати вдома своїми руками. Будуть такі ж, як продають на пляжі!

Світязькі пончики

  • 1 л кип’яченої теплої води, 12 ст. ложок перекип’яченої олії, 100 г дріжджів, 1 неповна чайна ложка солі, 200 г цукру, 2 ст. ложки горілки. Начинка: чорниці, вишні, варене згущене молоко тощо.

Дріжджі розвести в теплій підсолодженій воді. Борошно обов’язково просіяти. Одразу замісити все, місити 10 хв. Нехай підходить 40 хв. Зробити заготовки-кульки на дошку і знову нехай підходять. Зліпити круглі пончики. Якщо начинка – ягоди, то на дно пончика – цукор, і посипати ще зверху манкою. Нехай трошки підростуть і смажити з одного боку 5-6 хв на середньому вогні. Готові посипати пудрою.

За цим рецептом виходить 24 великих і дуже смачних пончика!

Рецепт і фото Інни Пілюк

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook