шоколадний бісквіт

«Для шокоголіка»: шоколадний бісквіт без яєць, масла та сметани

За цим рецептом виходить великий пухнастий шоколадний бісквіт без яєць. Його можна їсти одразу навіть без крему. А ще готовий корж можна заморозити.

Якщо ви обожнюєте шоколад і все шоколадне, то і цей бісквіт вам сподобається. Крім чудового смаку, у нього є один вагомий плюс: бюджетність. Цей бісквіт готується без яєць, масла та сметани. А вдається ще смачніший, ніж бісквіт за класичним рецептом, на яйцях. Цей бісквіт пухнастий, вологий, з насиченим смаком та ароматом какао. Смакує навіть без крему: відрізайте шматочок і насолоджуйтеся з чаєм або кавою!

Бісквіт «Для шокоголіка»

  • 1 скл. (250 мл) цукру, 3 скл. борошна, 1/2 скл. какао (кокосової стружки, мелених горіхів тощо), 3/4 скл. олії без запаху, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди, 2 ст. ложки оцту, ванілін, 2 скл. холодної води.

Змішати сухі складники: борошно, какао, цукор, сіль, соду, ваніль. Змішати рідкі: воду, олію і оцет. Влити рідку суміш в суху. Змішати віничком до однорідної маси (збивати не треба). Тісто за консистенцією має бути, як сметана середньої густини.

Випікати 30–40 хв за температури 180–200 градусів. Або в мультиварці годину – 1 год 20 хв.

Відразу не діставати, відчинити дверцята, залишити на 15 хв. Охолодити.  

Радимо також приготувати бісквіт за іншими перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook