Крихке печиво
- 150 г масла, 100 г смальцю, 1 жовток, 100 мл сметани, приблизно 3 скл. борошна. Додатково (щоб вмочувати печиво): 1 білок (не збивати!), 150 г цукру.
Масло і смалець розтопити. Додати жовток і сметану. В кілька підходів дати борошно. Все зразу краще не давати. Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хв. Розкотити товщиною 0,5 см (можна і тонше, якщо любите хрустке печиво) і вирізати печиво за допомогою формочок. Тепер кожне печиво вмочити спершу в білок, а тоді в тарілочку з цукром. Викласти в форму, застелену пергаментом.
Випікати при температурі 180 ОС 20 хв до рум’яності.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
- Хрумке печиво на олії “Машинкове” (через м’ясорубку)
- “Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства