Кухня Рецепти

Хрумке печиво на олії “Машинкове” (через м’ясорубку)

Пропоную рецепт смачного і хрумкого, доступного і швидкого у приготуванні печива, яке можна їсти навіть під час посту – без маргарину, масла, сметани та яєць. Формувати легко – через м’ясорубку!

08.04.2021 15:31

Смачне хрумке пісне печиво “Машинкове”

1 кг борошна (просіяти), 200 г цукру, 1 ч. ложка соди (погасити 3 ст. ложками оцту), 9 ст. ложок води холодної, 400 мл олії (без запаху).

1 кг борошна (просіяти), додати 200 г цукру, 1 ч. ложку соди (погасити 3 ст. ложками оцту), 9 ст. ложок води холодної, 400 мл. олії (без запаху). Замісити туге тісто, покласти в холодильник на 30 хв.
А виробляється це печиво за допомогою м’ясорубки, тобто “машинки”. Від цього і походить назва – “Машинкове”. Є спеціальні формочки, які закладаються у м’ясорубку. І коли перемелюєш тісто, виходить дуже красиве печиво з чудовими візерунками. А випікається воно при температурі 200 ОС 20 хвилин до рум’яної скоринки. Готове печиво посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати: