медовик

Три давні рецепти медовика, для якого тісто стоїть три дні

Колись такі торти-медовики пекли на весілля і на свята. Вони особливі! Тісто для такого медовика стоїть три дні - від цього коржі мають особливий смак текстуру.

Рецепт тонких коржів для медовика, які зберігаються тиждень

  • 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. штучного меду, 1 ст. ложка соди (погасити).
4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. штучного меду, 1 ст. ложка соди (погасити) – усе перемішати і додати борошно, замісити тісто як на вареники. Залишити на три дні на столі (в холодильник не класти!). Розділити на 10-12 частин, тонко розкочувати і випікати в духовці в сухій формі. Коржі можуть стояти до тижня, тільки вкрити їх рушником. Зазвичай з половини роблю торт, а інші чекають. Рецепт Людмили Благовисної

Медовик “Мочалка” (рецепту більш як 35 років)

1 скл. меду, 5 яєць. 1 скл. цукру, 4 скл. борошна, 1 ст. ложка олії, 1 ст. ложка соди погашеної. Перемішати, поставити на три дні в холодильник або прохолодне місце. Тоді викласти на велике деко від духовки, розрівняти, випекти, охолодити, розрізати і перемастити кремом. Цей рецепт дала весільна господинька, назва від того, що медовик виходить м’який і пухкий. Рецепт Лесі Шворак

Медові коржі для торта-медівника

Змішати 5 яєць, 5 ст. ложок меду, 3/4 скл. цукру, 1 ч. ложку соди з гіркою погасити оцтом. Якщо мед зацукрований, розтопити на водяній бані. Додати борошна, щоб тісто стало, як на оладки, і залишити на 2-3 доби при кімнатній температурі. Далі додати ще борошна і замісити м’яке тісто, воно буде трохи липке.
Розділити на 12 частин, буде два медівника по 6 коржів. Коржі розкочувати тоненькі, відразу обрізати. Деко для випікання посипати борошном, не змащувати. Коржі печуться швидко. Я перемащую сметанним кремом (1 л сметани збити зі склянкою цукру) відразу, поки коржі гарячі. Можна ще кожен корж посипати горіхами.
З обрізків тіста сформувати і спекти корж для посипки. Дати настоятися, у мене стоїть з вечора до ранку. Рецепт Людмили Орел
Радимо також інші перевірені рецепти медовика:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook