Пишні коржі для торта-медовика, які не треба розкочувати

Люблю торти, але ненавиджу розкочувати коржі. Тому у моєму записнику тільки рецепти рідкого тіста. Один з моїх улюблених - медовик. Коржі виходять ароматні, ніжні, повітряні. А готувати хвилин п'ять!

Медовик без розкочування коржів

120 г натурального меду, 1 ч. ложка соди, 150 г масла, 5 яєць, 100-150 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 270-300 г борошна.

Підігріти 120 г меду з 1 ч. ложкою соди до карамельного кольору (не кип’ятити). Додати 150 г масла. Розмішати. Охолодити. В цей час збити до пишної піни 5 яєць з 100-150 г цукру, 1/2 ч. ложки солі. Поступово влити до них карамельну суміш. Розмішати легенько лопаткою. Додати порційно 270-300 г борошна. Продовжити розмішувати. Поділити масу на дві частини (я пекла у двох великих деках від духовки) і пекти коржі при 160 ОС 8-10 хв. Дати їм трохи охолонути, розрізати поздовж і сформувати коржі для торта. Крем на ваш вибір. У мене варене згущене молоко і масло 3:1.
Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook