сирник "Сльози ангела"

“Сльози ангела” – надзвичайно ніжний сирник з безе

"Сльози ангела" - мабуть, найніжніший сирник з-поміж усіх. Дуже його люблю і часто печу, такий вже він смачний!

Сирник “Сльози ангела”

  • Форма 24Х24 см.
  • Тісто: 2 скл. борошна, 200 г масла, 4 ст. ложки цукру, 2 жовтки, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка сметани (якщо тяжко замішується).
Борошно перетерти з маслом, додати розпушувач і цукор, перемішати, додати жовтки, замісити тісто. Якщо сильно замішується, додайте сметану. Тісто обгорнути плівкою і поставити в холодильник на 30 хв.
  • Сирна маса: 1 кг сиру, 4 жовтки, 2 яйця, 0,5 скл. олії (я даю 80 мл), 1 сккл. молока, 1 скл. цукру, 1 п. вершкового пудингу або 40 г кукурудзяного крохмалю. 
Сир, цукор, яйця збиваю блендером. Додати молоко і олію, збити. Додати крохмаль або пудинг. Гарно перемішати. Я всю масу збиваю блендером.
  • Для безе: 6 білків, 1 скл. цукрової пудри, дрібка солі. 
Білки збити з сіллю. Додати цукрову пудру. Збити. Білки збивати безпосередньо перед тим, як викласти на сирник, коли він уже пропікся. До того тримати їх у холодильнику.
Розкотити тісто, сформувати бортики. На тісто вилити сирну масу. Вирівняти. Поставити в духовку, розігріту до 170 на 1 годину. Орієнтуйтеся на свою духовку! Сирник покрити збитими білками. Поставити в духовку ще на 20-25 хв. Сирник охолодити і поставити в холодильник на 2 години.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook