Сирник “Яблучний аромат”
Форма 25Х30 см. Тісто пісочне на смальці та маслі: 3 ст. ложки смальцю (як нема – можна маргарин), 1 ст. ложка масла, 2 жовтки, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 100 г цукру, борошно.
Борошно перетерти зі смальцем і маслом у крихту, додати розпушувач, жовтки, цукор, сметану і замісити тісто не туге. 1/3 тіста покласти у морозилку, а решту у холодильник.
Сирна маса: 800 г сиру (змолоти), 100 г цукру, 1 жовток, 1 яйце, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка крохмалю. Усе перебити блендером на однорідну масу.
1 кг яблук почистити від шкірки і нарізати пластинками. 3 білки збити на піну з 100 г цукру і додати 1 п. польського киселю (у мене малиновий) або 40 г крохмалю.
Сформувати сирник: на пергаменті розкотити тісто з холодильника і поставити у високу форму, бортики робити не потрібно. Викласти сирну масу на тісто, далі порізані яблука, білки збиті і зверху натерти тісто з морозилки.
Випікати 1 год при 180 ОС. Охолоджений сирник посипати пудрою.
Рецепт і фото Галі Лилик