Фруктовий торт зі шпинатом і м’ятою. Легкий і смачний

Літній торт зі шпинатом. Він дуже смачний, красивий, корисний, фруктовий і водночас ситний. Фрукти можна брати сезонні. 

Форма d 26 см.

Тісто 1 (зелене): пучок шпинату і кілька листків м’яти, 5 яєць, 1 скл. (250 г) цукру, 2 ст. ложки олії, 1 неповна скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.  

Шпинат і м’яту помити, додати 2 ст. ложки окропу і добре збити блендером. Білки збити з цукром, жовтки з олією. Змішати. Продовжуючи збивати на малих обертах додати муку з розпушувачем, в кінці додати шпинат.

Тісто 2 (жовте): 4 жовтки, 1 яйце. 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту, пів ч. ложки куркуми.

Яйця збити з цукром. Продовжуючи збивати, всипати борошно з розпушувачем, куркуму і влити оцет.

Тісто 3 (біле): 4 білки, 0.5 скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка оцту. 

Білки збити з цукром. Продовжуючи збивати, всипати муку з розпушувачем, крохмаль і влити оцет.

Спекти 4 коржі протягом 25 хв при температурі 170 градусів. 1. Зелений. 2. Зелений з жовтим. Зелене тісто посипати шоколадними крихтами і вилити жовте тісто. Акуратно розрівняти. 3. Зелений з білим. 4. Жовтий з білим. Також посипати крихтами.

Крем: 500 г сметани, 50 г цукрової пудри, згущувач. Збити.

Начинка 1: 1 л яблук ( потертих і тушених з цукром), 2 п. галаретки (лимон і персик). 

Яблука поділити на 2 частини. У гарячі яблука додати галаретку з смаком лимону, в іншу половину – з персиком. Добре вимішати. Охолодити.

Начинка 2: 350 мл перетертої малини з цукром (мороженої), 15 г желатину. 

Желатин залити 3 ст. ложки води. Пюре нагріти. Желатин розтопити на водяній бані і додати в гаряче пюре. Добре розмішати. Форму d 24 см застелили плівкою і вилили малину. Поставити в морозилку, щоб застило.Перекласти у формі: зелений корж-крем-яблука з лимоном-крем-зелений з жовтим корж-крем-малина-крем-білий з жовтим корж-крем-яблука з персиком-крем-зелений з білим корж (білим донизу).
Поставити в холодильник.

Пекла і фотографувала: Nata Semchishin

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook