Консервовані перерослі огірки на зиму
2 кг великих огірків, 0,5 скл. оцту (9%), 0,5 скл. олії, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки солі (без чубка), 1 ст. ложка чорного меленого перцю, 1 ст. ложка вичавленого часнику.
Огірки почистити від шкірки, порізати поздовж на 6-8 частин, якщо довгі – ще навпіл. Скласти у миску, додати решту складників, перемішати, залишити на 2-3 год. Скласти огірки у 0банки 0,5 л, залити соком, який утвориться в мисці (якщо мало, можна долити трішки води), стерилізувати до легкого потемніння (близько 15 хв). Будьте уважні, адже шкірки немає і колір змінюється не так інтенсивно. Закрутити.
А щоб їсти одразу, можна скласти у банки, залити соком і поставити в холодильник на 5 діб. Також дуууже смачно!
Post Views: 29