Торт нашвидкуруч
- Рецепт коржа: 1 скл. цукру (об’єм – 200 мл), 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г свіжого молока, 100 г вершкового масла (розтопленого), борошно (175 г або 1 склянка об’ємом 350 мл), 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 4 ст. ложки какао.
- Рецепт глазурі: 170 мл молока, 5 ст. ложок цукру, як закипить, додати 4 ст. ложки какао, варити помішуючи приблизно 3-4 хв, зняти з вогню, додати 100 г вершкового масла, перемішати.
- Рецепт крему: 400 г сметани, 100 г цукру (за смаком) збити до загустіння.
1 скл. цукру (об’єм – 200 мл), 3 яйця, 1 п. ванільного цукру – все збивати хвилини дві-три, додати 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г свіжого молока, 100 г вершкового масла (розтопленого). Усе перемішати, додати борошно (якщо в грамах, це приблизно 175 г борошна, а якщо міряти склянкою, то це приблизно склянку 350 мл). Знову все перемішати, додати 1 ч. ложку соди, погашену оцтом. Тісто має бути, як густа сметана. Потім додати 4 ст. ложки какао, перемішати.
Форму змастити вершковим маслом, обсипати манкою, щоб не пристало. Пекти в розігрітій духовці приблизно до 40-45 хвилин при 180 градусах, духовку при випіканні не відкривати.
Коли корж охолоне, розрізати на дві частини і змастити сметанним кремом, зверху прикрасити, як фантазія підкаже, у мене глазур.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:
- Смачне тістечко “Шоколадний брауні”. Готую на кефірі – смакота!
-
Шоколадний бісквітний торт зі сметанно-сирним кремом і персиками