Салат “Квітка” готую на кожне свято – іде на ура

Це той салат, який можна готувати з будь-яких сезонних овочів або тих продуктів, що є в холодильнику. На столі він має красивий вигляд, і гості його завжди з'їдають першим!

Салат “Квітка”

Своїм рецептом та тонкощами приготування салату поділилася Леся Сенько:
“Це той салат, який можна готувати із будь-яких сезонних продуктів. В холодну пору року добре смакує із моркви по-корейськи, буряка по-корейськи, цибулі, смаженої картоплі, горошку, ковбаси і майонезу майонез. Якщо хочете пісний салат, то ковбасу не давайте.
Опишу, як я готую моркву по-корейськи, яка виходить дуже смачна і соковита. 1 кг чищеної моркви потерти на спеціальній терці, додати 2 ч. ложки солі, 2 ч. ложки цукру, 1 ч. ложку чорного меленого перцю, 2 ст. ложки оцту, 1 головку часнику, пропущеного через часникодавку. 100 мл олії розігріти до гарячого (легкого димку) і відразу вилити на перець і часник. В цей момент по кухні розлітається неймовірний аромат. Саме гаряча олія відкриває весь смак цієї страви. Все вимішати і перекласти у банку чи іншу ємкість. Я викладаю в літрову банку і добре утрамбовую за допомогою товкача для картоплі чи невеликого макогона. З цього рецепту виходить якраз однолітрова банка. Цього разу я додала ще й трошки меленого перцю чилі. Гостроту можна регулювати до свого смаку. А хто проти оцту – давайте лимонний сік. Так само я роблю буряк по-корейськи.
Для салату “Квітка” картоплю порізати брусочками, промити холодною водою і обсмажити на олії. Цибулю білу чи синю порізати. Викласти все на тарілку і посередині викласти майонез. Подавати на стіл, а потім вимішувати. Вигляд правда уже не той, але смак це компенсує. Хоч одна моя знайома колись сказала: “Не вимішуй, я все буду їсти окремо”. Кому як смакує. А кому не подобається такий варіант, то просто приготуйте саму моркву чи бурячок – і набір вітамінів вам готовий. Смачного!”
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook