Квашена капуста у розсолі. Хрумка, не перекисає, не темніє, у міру солона і чудово зберігається!

Моя квашена капуста завжди виходить хрумка, не перекисає, не темніє, у міру солона. До речі, вона чудово зберігається: маю навіть одну банку з минулого року - вона однакова! Усе завдяки особливому рецепту - у розсолі.

Квашена капуста у розсолі

Розсіл: 5 л води, 300 г солі. Від води відлити 1 л, підігріти її до гарячої, розчинити в ній сіль і влити її до решти води, перемішати. По 1 л розсолу влити 3-літрову банку.

Капусту нашинкувати, перемішати з тертою морквою. Насипати її в банки з водою, щільно не закривати. Протягом 3 днів проколювати чим маєте до дна. Потім я беру пластмасову кришку, просовую всередину банки і притискаю капусту (ніби гніт) і до самого верху доливаю розсолом. Далі на холод.

Рецепт Марії Братівнюк

Спробуйте також приготувати:

Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!

Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook