Чеський пляцок з маком, горіхами і родзинками

Рецепту цього пляцка дуже багато років, але на святковому столі він завжди викликає захват і збирає багато компліментів. Простий у приготуванні, але дуже смачний. Я найбільше люблю такі десерти: усе склав в одне деко, поставив у духовку і готово!

Чеський пляцок з маком, горіхами і родзинками

Форма 25Х35 см. Тісто: 300 г борошна, 150 г цукру, 250 г маргарину, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 4 ст. ложки сметани. Начинка: 1,5 кг яблук, 2 скл. маку, 0,5 скл. горіхів, 150 г цукру, 2 ст. ложки какао, 4 яйця, 0,5 скл. родзинок, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 ч. ложки кориці, 1 п. ванільного цукру.

Тісто. Борошно посікти з маргарином, додати цукор та інші складники. Замісити туге тісто. Поставити у холодильник, бажано на ніч. Мінімально на 2 год.

Маково-яблучна начинка. Яблука почистити, потерти, відцідити сік. Мак змолоти в кавомолці, запарити, остудити, додати до яблук. Також додати родзинки, горіхи, цукор, яйця, какао, корицю, ванільний цукор, порошок до печива. Все ретельно перемішати.

Тісто розділити на дві частини. У форму викласти 1 частину тіста, на неї маково-яблучну начинку і другу частину тіста (можна заморозити і потерти). Проколоти виделкою, щоб не піддувалось. Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв. Готовий пляцок можна полити шоколадною помадкою або розтопленим шоколадом.

Рецепт Лілії Цвіт

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook