Кухня Рецепти

Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!

Мене навчила так готувати капусту моя свекруха, яка 25 років прожила у Грузії. Смачним у цій страві виходить все: і квашена капуста, і буряк, і часник! Смачно, якщо порізати маленькими шматочками і полити олією з часником. Але так само смачно – без нічого, просто до картоплі! Ароматна і хрумка, а скільки вітамінів у цій капусті!

28.09.2020 19:20

Капуста по-грузинськи

3 кг капусти (маленькі головки), 1,5 кг буряку (яскравого), 3 гострі перчини, 2 головки часнику, 2 пучки селери (не використовувати іншу зелень), 120-130 г солі (приблизно 3 ст. ложки з великим чубком), 2 л води.

Воду довести до кипіння, розчинити в ній сіль, повністю охолодити. Спробувати на смак: має бути солоніше за морську воду. Капусту розрізати навпіл разом із качаном, потім кожну половину розрізати ще на 3 шматки. Буряк порізати тонкими пластинами, часник крупними шматками, перець кільцями. Викласти у велику каструлю шарами: буряк, капуста, буряк, часник, перець, селера (пом’яти руками), шари повторити, залити холодним розсолом, щоб покрив. Залишити у кухні. На п’ятий-сьомий день поставити у холодильник і вже можна куштувати. У холодильнику можна зберігати до 3 місяців.

Смачно їсти без нічого. Можна зробити салат, порізавши шматочками і поливши олією з часником. Розсіл смачно додавати до борщу.

Спробуйте також приготувати:

Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!

Капуста квашена з горілкою – хрумка і смачна