Густе полуничне варення
1 л полуниці, 0,5 л цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.
Полуницю висипати на суху сковорідку, можна потовкти або порізати шматочками або цілу. Смажити на середньому вогні без цукру, доки почне “пухкати” або коли після проведення ложкою слід змикається моментально (це приблизно 7-10 хв). Тоді додати цукор і лимонну кислоту. Розмішувати до повного розчинення цукру. Проварити ще 5 хв, перелити у стерильні банки і закрутити. Або просто зберігати в холодильнику під капроновою кришкою. Завдяки приготуванню невеликими порціями і в широкій посудині, варення виходить густим, зберігає колір і запах свіжих ягід. Спробуйте!
Читайте також:
Post Views: 32