Сирник із секретом
- Форма 22Х12 см.
- 700 г кисломолочного домашнього сиру, 100 г цукру (або за смаком), 3 яйця, 75 г розтопленого вершкового масла, 2-3 ст. ложки манки, 90 мл йогурту без наповнювачів або кефіру, 90 мл молока (можна 180 мл тільки йогурту або тільки молока), 1 п. ванільного цукру, 6 шт. пряників”Ворзельські” ТМ “Деліція”, 150 г кураги, мигдалеві пластівці для декору (за бажанням).
Сир, цукор, ванільний цукор, яйця, вершкове масло, молоко, йогурт
скласти у глибокий посуд і пробити блендером, додати манку, добре вимішати. Або протерти сир через сито і додати всі інші складники. Дати суміші настоятися хвилин 15.
Курагу добре промити, запарити хвилин на 10-15, висушити, перемолоти на м’ясорубці.
Форму для випічки застелити пергаментом, викласти на нього половину сирної маси, зверху розкласти пряники, проміжки між ними заповнити курагою і зверху другою половиною сирної суміші. Можна присипати мигдалевими пластівцями.
Випікати при 170 °С ±55 хв.
Рецепт і фото Світлани Чепурної