Мусовий торт “Хмаринка”
Форма 18 см. Бісквіт: 5 яєць, 130 г цукру, 130 г борошна, 50 г крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г олії.
Збити білки, додати цукор. Поступово додати по 1 жовтку, олію. Просіяне борошно з розпушувачем поступово легко вмішати до маси. Пекти до сухої палички при 170 ОС. Готовий корж остудити, замотати в плівку і витримати в холодильнику 12 год. Розрізати на 3 коржі.
Мус: 16 г желатину замочити в воді, 400 г білого шоколаду (можна й 300 г шоколаду і 100 г згущеного молока), 300 мл молока, 500 мл вершків від 30%.
Молоко закип’ятити і залити шоколад. Перемішати до повного розчинення, додати розтоплений набухлий желатин, перемішати. Вершки збити до м’яких піків. Змішати з шоколадною масою. Перемішувати лопаткою , не міксером, тоді маса буде легка і ніжна.
1 банку консервованих персиків порізати шматочками.
Збирати торт у формі 20 см, дно затягнути плівкою, боки вистелити ацетатною плівкою. Мус виходить рідкий. Збирати торт догори дном. Я брала кондитерське кільце, яке обтягнула плівкою і поставити на рівну тверду підложку. (Можна збирати і в роз’ємній формі, але тоді потрібно трохи мус охолодити, бо роз’ємна форма не є такою щільною і край в неї загнутий, плівку трохи важко натягнути. А кільце має гострий край і плівка гарно натягується, тоді поверхня ідеально рівна). Середину форми викласти ацетатною плівкою, щоб було легше зняти форму. На дно форми налити 1/3 мусу. Викласти 1 корж і залити 1/3 мусу. Викласти персики злегка втоплюючи і полити трохи мусом. Знову 1 корж легенько втопити і знову мус і останній корж. По краю долити мус, щоб поверхня була рівна. Поставити торт у морозилку на 12 год. Готовий торт перевернути і прогрівши боки легко зняти форму і плівку. Верх торту тоді ідеально рівний. Декор зробити на свій смак.
Рецепт і фото Оксани Мельничук
Спробуйте також приготувати: