“Іриска” – ніжний медовий торт із кремом зі згущенки

Рецепт випробуваний роками, перевірений часом. Печіть - не сумнівайтеся! Торт виходить надзвичайно ніжним, просто тане у роті.

Ніжний медовий торт

  • Форма 20Х30.
  • Коржі: 500 г борошна, 200 г цукру, 100 г масла, 2 яйця, 50 г меду, 1 ч. ложка соди (без гірки).
  • Крем: 450 г вареного згущеного молока, 200 г масла. 
Масло покласти в каструлю з товстим дном, додати цукор та мед, нагріти все до 60-70 градусів, до однорідної маси додати соду, варити 1-2 хв. Коли маса побіліє, зняти її, залишити остигнути до теплого стану, періодично помішуючи. В остиглу масу по одному додати яйця, збити міксером до однорідності, додати частинами борошно. Замісити м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук. Поділити на 6 частин. На пергаменті розкотити тісто пластом 2 мл. Випікати при температурі 200 ОС 4-5 хв. Випекти 6 таких коржів. Залишити 1 корж для посипки торта.
Масло зі згущенкою (однакової кімнатної температури) збити до кремоподібного стану.
Кожний корж рівномірно просочити молоком (1,5 ст. ложки), змастити кремом, так само верхній корж змастити кремом, посипати крихтами, поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook