Сливовий пиріг на склянці кефіру. За останній тиждень пекла вже три рази!

Коли спекла цей пиріг зі сливами вперше, його з'їли за одне чаювання і всі в один голос сказали: "хочемо ще!" Без питань, я спекла ще, бо рецепт простий, як хліб з маслом, і продукти прості - можна пекти хоч кожен день!

Сливовий пиріг на склянці кефіру

Форма 22Х32 см. 1 скл. кефіру або кислого молока, 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 16-20 слив, (2-3 ст. ложки цукру і 0,5 ч. ложки кориці для посипання).

Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Зменшити оберти, додати кефір, збити до поєднання, додати олію, збити, додати борошно з розпушувачем, збити. Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху половинки слив розрізом догори. У кожну сливу покласти трішки суміші цукру з корицею. Випікати близько 40 хв при 170 ОС.  Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“

Кольоровий пиріг зі згущенкою і ягодами. Пухнастий і смачний!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook