Кухня Рецепти

Рецепт на вагу золота: бісквіт на кип’ятку без яєць. Пишний, смачний і дешевий!

Якщо ви ще не печете бісквіт на кип’ятку – обов’зково збережіть рецепт! У нього є всі шанси стати вашим улюбленим: дуже прості продукти, дуже швидке приготування, а в результаті виходить пишний, вологий і смачний бісквіт!

21.08.2020 17:33

Бісквіт на кип’ятку без яєць

1,5 скл. борошна, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка ванільного цукру, 250 мл кип’ятку, 4 ст. ложки олії, 1 ст. ложка оцту або лимонного соку, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки какао (якщо хочете спекти шоколадний бісквіт). Порція на форму приблизно 22 см.

Увімкнути духовку на 180-200 ОС. Форму застелити пергаментом і змастити олією. Перемішати кип’яток, олію, оцет і цукор ( я перемішую міксером на маленьких обертах до повного розчинення цукру). Перемішати сухі інгредієнти: борошно, соду, ванільний цукор (якщо корж корж коричневий – додати какао). Всипати суху суміш у рідку. Це важливо: саме суху у рідку. Швидко збити міксером, одразу вилити в форму і негайно ставити в духовку. Це теж важливо! Не дати тісту вистигнути! Тісто під час збивання сильно збільшується в об’ємі, тому важливо збивати у досить великій ємкості і переливати у форму, поки не осіло. На прямокутну норму 18х27 см потрібна подвійна порція тіста. Пекти до сухого сірника. Можна вистудити, розрізати і намазати повидлом або кремом і зробити торт, а можна і так їсти.

Рецепт Інесси Товмач

Спробуйте також приготувати: